SPUSTILI SME NOVÚ WEB STRÁNKU KAMPANE 16 DNÍ AKTIVIZMU

Už dlhšie sme uvažovali nad tým, ako urobiť web stránku kampane 16 dní aktivizmu proti násiliu páchanému na ženách spoločnou platformou pre všetkých, ktoré a ktorí sa do nej zapoja.  

Tohto roku sa nám podarilo tento zámer uskutočniť a pripravili sme novú webovú stránku, ktorá všetkým umožňuje nahrať informácie o svojich aktivitách v rámci kampane do kalendára udalostí a pridať k nim aj náhľad plagátu, letáku k aktivite alebo inú grafiku. Na niektorej jej častiach sa ešte pracuje, ale hlavné časti sú funkčné a pripravené pre ľudí, ktorí sa o kampaň zaujímajú a chcú sa do nej nejakým spôsobom zapojiť. 

Okrem toho je nová stránka aj archívom predošlých udalostí. Tie môžu slúžiť ako inšpirácia pre ostatných ľudí, ktorí sa rozhodnú zorganizovať vlastnú aktivitu. V toolkite k zorganizovaniu aktivít, ktorý na stránku pribudne čoskoro, budú praktické informácie k tomu, ako zorganizovať rôzne typy aktivít a čo k tomu treba.  

Stránka, samozrejme, obsahuje aj základné informácie o samotnej kampani, jej histórii a jej cieľoch na Slovensku a vo svete. V každom ročníku kampane budú k dispozícii aj vizuály ako bannery, logá a iné, ktoré môžu ľudia a organizácie zdieľať a použiť. 

V neposlednom rade je stránka aj priestorom pre vyjadrenie odmietavého postoja k násiliu na ženách. Ponúka aj iné spôsoby, ako sa zapojiť do kampane. A, prostredníctvom aplikácie „Povedzte NIE násiliu páchanému na ženách“ môžu ľudia priamo na stránke zanechať svoj odkaz k násiliu na ženách. 

Veríme, že sa táto stránka postupne stane zdrojom inšpirácie a informovania o občianskych aktivitách a iniciatívach v rámci tejto každoročnej kampane.

Share on facebook
Zdieľať

Ďalšie udalosti